čtvrtek 27. srpna 2015

RAINBOW NAD RAINBOW

Foto:Iga Wlodkowska, Litva 2015
Střih č. 1. 

Uprostřed travnatého paloučku hraje muž soustředěně na saxofon. Je nahý a penis mu vlaje do rytmu pod nástrojem jako nějaké jeho organické prodloužení. 

Střih č. 2. 

Potkáváme nahé děti, jejich oči jsou čistší než nejasnější hvězdy.

Střih č. 3. 

Ze zákrutu cesty se vynoří mladý muž, je oblečen po "indiánsku," připomene mi film Apocalypto, naše pohledy se střetnou, zářivě se usměje a měkkým hlasem řekne: "Welcome home."

Střih č. 4. 

Dvě mladé litevské studentky, se kterými jsem dorazil, ztichly a pronesou, že si nejsou jisté, zda jsou na správném místě.

Střih č. 5. 

Nacházíme uvítací stan. První objetí. První setkání. První promluva, která se dotkne mé duše. Pijeme silný čaj. Místo vypadá "jinak." Oči litevských studentek vyjadřují "kulturní šok."

Střih č. 6. 

Míjíme funkční pumpu, mechanismus ze dřeva a kovu zajišťuje pitnou vodu pro 1000 - 1500 lidí. 

Střih č. 7. 

Postavím si stan, na hlavním tábořišti je několik týpí, planou zde ohně, lidé zpívají, tančí, objímají se nebo žonglují, jen tak se smějí a mají dobrý čas.

Střih č. 8. 

Je zde nádherné jezero, na břehu postavena sauna, lidé sedí v kruzích na břehu, zpívají, bubnují, oslavují život, jedním pohybem se svléknu a vklouznu do jezera. Voda z něj by se dala pít. 

Střih č. 9. 

Vracím se od vody za soumraku a žongluji s kužely až do setmění. Když se rozhlédnu, je úplná tma a netuším, kde je můj stan. Přidám se k jednomu z ohňů. 

Střih č. 10. 

Stan patří Erice, zpívá svým zastřeným hlasem. Nikdy jsem nic podobného neslyšel. Jakoby z jejího hrdla vycházela samotná čistota a řinul se had všech písní světa. Erika: "Můj šaman mi řekl, abych skládala písně během ayahuasca obřadu. Měla jsem 23 ceremonií, ani jednou jsem nezvracela, jen skládala písně."

Střih č. 11. 

Sedí zde nádherný starší hippie pár, cestují po světě a mluví o svobodě. Nemají již deset let dům, každý den ale najdou přístřeší. Jejich 4 děti žijí "normálním" životem. Dlouhé bílé vlasy, korálky, pevný pohled, jakoby vypadli z Woodstocku. Muž se rozhovoří, jeho řeč je silná, tak si představuji řeč dávných proroků. Na místě zažívám osvobození pod silou jeho slov. Mesiášové jsou již dávno zpět. Když pozdě v noci usnu u ohně a ráno se budím, začínám cítit svou proměnu. 

Střih č. 12. 

Tábořištěm se nese volání FOOD CIRCLE NOW! Přicházím k obrovskému živoucímu kruhu téměř tisíce lidí, shromáždění připomíná indiánské srocení, ve vlasech mají peří nebo jsou pomalované hlínou či popelem, neustále někdo něco nabízí, vyvolává, lidé sedí na zemi a čekají na svou porci jídla. 

Střih č. 13.

Večerní bubnování u ohňů se mění v taneční rej. Polonahý se pohybuji na dotek plamenů, na zpocená záda mi padá chlad, rytmy mnou pronikají do posledního údu, oheň vniká pod kůži, až si mne hudba vezme s sebou. Smýkám sebou mnoho hodin, dupu bosý do hlíny, stávám se africkým válečníkem. Cítím v těle primární syrovou sílu. A to mi dělá hodně dobře. 

Střih č. 14. 

Třetí den se moje energie zcela promění. Koupu se a myji jen v jezeře, vlasy mi ztuhly a chodím jen přepásaný tričkem. Země ke mně začíná promlouvat, začínám do ní vrůstat, miluju vůni hlíny, kouře a své kůže. Jednoho večera se nad jezerem rozlehnou výkřiky - nad hladinou se rozprostře majestátní dvojitá duha. Je to rainbow nad rainbow. Okamžik téměř posvátný.

Střih č. 15. 

Potkávám znovu litevské studentky, oči jim září, u boku má jedna z nich na šňůrce přivázaný hrníček. Vlasy mají rozpuštěné, jejich energie je úplně jiná, začíná být svobodná. 

Střih č. 15. 

Nesnáším všechno elektronické, telefon ve mně vzbuzuje odpor, slovo facebook vyvolává silný pocit nechuti až fyzické nevolnosti. Na kadění je třeba vyhloubit malou jamku, myji se jen v jezeře. Cítím, jak moje energie roste, jak se stávám znovu "připojený," protože jsem se "odpojil."

Střih č. 16. 

Tancuji při závěrečném zpěvu po večerním food circle, připojím se ke skupině hudebníků a tanečníků, atmosféra jede ve vysoké vibraci, jde o takový projev lásky a radosti, že se rozesměji štěstím. Mnozí se objímají, radují a tančí, slova písně Don´t worry, be happy mi pronikají kůží a usazují se v mé DNA. Na závěr pocítím tak silný pocit lásky k ostatním, že se ho až leknu. 

Střih č. 17. 

Poprvé se to stane po tantra workshopu, lidé se nechtějí rozejít, stále se drží za ruce, energie zvýšeného vědomí a lásky proudí mezi našimi těly, jakoby sami od sebe se pospojujeme a tiše zpíváme bezeslovnou píseň v jakémsi spontánním vyjádření jednoty, houpeme se dlouhé minuty zavěšeni za ramena, díváme se do očí. Je tu Avatar a jeho: "Zřím tě."

Střih č. 18. 

Desítkám dobrovolníků v polní kuchyni neustále hraje energetická živá hudba, lidé se živě baví, seznamují, všechen pokrm vzniká v atmosféře naprosté radosti, úcty a harmonii.  

Střih č. 19.

Raw nebo vegetariánské jídlo je zde uctíváno s nejvyšší možnou mírou, je vítáno zpěvem a uctěno vděčností, roznáším jako dobrovolník polévku, táhneme snad 100 litrové nádoby a v rychlém sledu naléváme všem do jejich vlastních misek. Všem dobrovolníkům se dostává od ostatních podpory a velkých díků. Cítím, že se stávám součástí Kmene. 

Střih č. 20.

Každý den si vybírám z nabídky workshopů, tantra, qigong, dýchání do čaker, aktivace kundaliny, žonglování, každý den potkám někoho, kdo je tam pro mě a já pro něj. Synchronicita je zde absolutní. Jednou jdete na workshop, ale je tam jiný. A to je právě ten pravý. S někým se zapovídáte a on zná vašeho přítele na druhé straně planety. 

Střih č. 21. 

Peníze zde nefungují, pobyt a workshopy jsou zdarma, počítá se s tím, že nějak přispějete komunitě. Zde se neobchoduje, ale vyměňuje. Na nákup surovin se světa venku se používá Magic Hat, klobouk do kterého můžete vložit peníze, pokud to tak cítíte. 

Střih č. 22. 

Vztahy na Rainbow. Můžete zde najít partnera na celý život nebo na jednu noc, prezervativy s sebou. Spatříte zde nejkrásnější ženy, ale i muže z celého světa, obdařené jakousi původní přirozenou silou, spatříte tajemné muže, mlčky sedící ve světle plamene ohně, že budete prahnout po jejich příběhu, budete tančit se snědými ženami, jejichž tanec je oslavou života, síly a posvátného ženství. Získáte přátele po celém světě, stanete se členem Rainbow family a nikdy už nebudete stejní. Láska mění podstatu. "Zřím tě" se stane vaším viděním. 

Střih č. 23. 

Setkáte se "závisláky" na Rainbow. Pokud někdo absolvoval 40 měsíčních setkání během 4 let, bude mít velké problémy vrátit se do "systému." Můžete se stát nervózní z reality a vyhýbat se městským obydlím. Všeho moc škodí. I Rainbow. 

Závěrečný střih.

Posunete si hranice ve vnímání SVOBODY. FREEDOM! pro vás nabude mnohem jasnějšího významu, zaryje se vám do každého póru, stane se vaším dechem, obklopí vaši duši a navždy do ní vnikne jako její nová podstata.

Ne, nenarodili jsme se, abychom zažívali utrpení. Buddha se seknul. 
Ne, nenarodili jsme se, abychom měli nedostatek lásky.
Ne, nenarodili jsme se, abychom sloužili věcem a systému, který neslouží pro dobro všem bytostem.
Ne, nenarodili jsme se, abychom byli nějak či něčím svázaní a necítili volnost ve veškerém svém projevu po celý svůj život.
Ne, nenarodili jsme se, abychom cítili radost a štěstí jen na několik vymezených momentů za den či za rok.
Ne, nenarodili jsme se, abychom si dávali omezení v představách, co to je láska a jak a s kým ji prožívat.
Ne, nenarodili jsme se, abychom sami sebe omezovali ve svých projevech, citech a konání.
Ne, nenarodili jsme se, abychom skrývali svá nejtajnější přání a touhy, ať jsou jakkoliv bláznivé či temné. 
Ne, nenarodili jsme se, abychom dodržovali domluvená morální přesvědčení, která brzdí naši pravou přirozenost. 
Ne, nenarodili jsme se, aby naše touhy či způsob vyjadřování byly někým posuzovány jako "normální či nikoliv."
Ne, nenarodili jsme se jako oddělené ztracené duše, ale jsme součástí jedné rodiny, jednoho kmene, ať je tvým národem, který chce.
Ne, nenarodili jsme se, abychom si zakazovali lásku, když ji cítíme, chceme a potřebujeme. 
Ne, nenarodili jsme se, abychom se nemohli vítat úsměvem.
Ne, nenarodili jsme se, abychom si kladli překážky k vlastnímu štěstí a zdraví. Ne, nenarodili jsme se, abychom si ubližovali a vytvářeli mezi sebou jed. 

Narodili jsme se dokonalí, krásní a jasní, bez nejmenší chybičky. Narodili jsme se jako mír, láska a jako sdílení a pomoc. 

Narodili jsme se jako světlo. 

Narodili jsme se naprosto přijmutí, takoví jací jsme, nemáme nic ošklivého, přebytečného, nedokonalého nebo velkého nebo malého. Jsme kompletní bytosti, bohové dívající se na sebe v lidském zrcadle, v zrcadle z něhož vychází vše takové jaké je, úplné, celé, s plným právem a přístupem k lásce, radosti, zdraví, hojnosti a štěstí. 

Narodili jsme se jako děti. Děti, které se ztratí v tom, co právě dělají, celé se tomu odevzdají a "To" se odevzdá zase jim. 

Narodili jsme se do přítomnosti, abychom jen v ní byli přítomni. 

Nezraďte vaše původní nastavení. Kdo uvěří "chybě," tomu chyba věnuje utrpení. 

Nenarodili jste se jako chyba, matrix je chyba, chybné hlášení o vás je chybou. 

Jste naprosto v pořádku s tím, co jste kdy udělali, pronesli nebo neprovedli, jste celí od začátku do konce "bezchybní." Jste jedineční a boží. 

Za "chybou" čeká láska. 

Věřit chybě je chyba. 

Pravda je jen láska.  

Howgh.  
__________________________________________________________

Kamera:



Hudba:



Poslechni si originální písně z Rainbow: http://www.welcomehome.org/rainbow/music/rainbow_spirit/

"Vše" o Rainbow:
http://somewhereundertherainbow.org/

Photography:


Uvítací stan. Foto:autor

Poslední vozy na parkovišti. Foto:autor



Titulky:

Babylon:
svět tam venku, matrix

Welcome home/Vítej doma:
 uvítací pozdrav Rainbow

See you in 5 minutes/Zatím pa.
 (zvláště když se loučíte s někým z Austrálie, apod.)

Bratr, sestra:
někdo, koho ještě neznáte

Organizovaná anarchie:
setkání nemají lídra, vše je dobrovolné

Talking stick/Mluvicí hůlka:
 pokud ji máš, můžeš mluvit při sdílení, ostatní ti naslouchají. 

Magic Hat/Kouzelný klobouk:
 pokud jsi trochu při vědomí, budeš platit za ranní a večerní porci jídla podle svého uvážení. 

Give me a hug/Obejmi mě:
standardní přivítání dvou rainbow účastníků. Pokud jste atraktivní žena, obejmutí bude více, nestyďte se podle chuti odmítnout. Ne všichni z Rainbow family tě chtějí jen zřít. 

Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat